Sen jalkeen kun tultiin Ausseihin, ei olla nahty pilvia...paitsi tanaan :) Eilen oli lamminta jotakuinkin +41C, nain sanottiin radiossa. +35C ei taalla tunnu ollenkaan pahalta. On niin kuiva ilma, ettei tunnu tukahduttavalta. +41C alkoi tuntua jo melko lampimalta ja eilinen paiva menikin King's Park -puistossa puun alla makoillessa. Ei paljon muuta sit tullut tehtyakaan. King's Parkissa kavivat muuten Amazing Racessakin.

King's Parkissa, vahan isompia kaktuksia kuin mita Suomessa nakee...



Muutettiin Johnyn luo. Se herrasmies lentokoneesta, joka tarjosi ensin asuntoaan. Ei ollut saanut kalustettua sita, joten majoitti meidat omaan taloonsa. Eika ihan pieni talo olekaan!!! Oiskohan siella 4 makkaria, kaksi olohuonetta (pyha- ja arkikayttoon omat), kaks kylpparia ja hemmetin iso terassi takapihalla. Niin ja takapihalta loytyy myos uima-allas ja sitruunapuu!



John on 68v ja kay toissa. Menee aamulla kuudeksi toihin ja tulee joskus illalla kotiin. Sunnuntainakin silla oli joku business meeting. Johnyn musamakuun kuuluu mm. Ace of Base. Sita kun tuli autossa (nahkapenkit!), niin sterkat meni kovemmalle ja koko auto hytkyi ku ukkeli jammaili ;-D

Poseerauskuva Johnin kanssa.


Marshilaiseen (Johnyn sukunimi) aamiaiseen kuuluu passionhedelmajugurttia, paahtoleipaa hoystettyna avokadolla ja BBQ kanalla. Palanpainikkeeksi appelsiinimehua, joka on kuin itsepuristettua. Tama sitten nautitaan siella iiiiisolla terassilla sitruunapuun katveessa. Nainko ne backpackerit elaa?? B-)

Ainut huono puoli Johnyn talossa on, ettei siella ole vessassa ovea :P Remppa kesken...

Lauantaina kaytiin rannalla Fremantlessa (30min junalla Perthista). Jarjestin paikallisille hupia kompastumalla aaltoihin ja heitin makean mahalaskun. Tuli siina maisteltua Intian valtamerta kun seuraava aalto pyyhkaisi yli. Suolaista oli, yoks! Oli mukava "uiskennella" toisinsanoen pomppia aalloissa. John varoitteli lentokoneessa, etta Australian aurinko on dangerous. And you will burn, you will burn. Ja niinhan tuossa sitten kavi. Nyt on olkapaat ja ylaselka aika hellana ja Annu parka on joutunu kantamaan reppua, kun ei meikalainen kykene. Kertoimia oli 30+, mutta eipa riittanyt, ei.




Maisteltiin tullessamme mangoja. Mitaan niin hyvaa hedelmaa en oo koskaan syonyt!! Ne Suomesta saatavat mangot on ihan bee luokkaa naihin paikallisiin verrattuna. NAMS!!!

Ollaan bongailtu vihreita lintuja, liekko jonkin sortin papukaijoja. Sitten taalla on sellainen musta korpin ja variksen sekoitus, jonka "laulu" muistuttaa lampaan ja karsivan kissan aanten sekoitusta. Ollaan saatu hyvat naurut linnulta. Yksi paikallinen erikoisuus on myos liikennevalot. Kun odottaa vihreiden vaihtumista valoissa, niin valot muuttuvat vihreiksi tallaisen aanen saestyksella: piuuuu tok tok tok tok. Aivan kuin jostain videopelista, jossa ammutaan vihollisia. Linnunlaulu ja tama piuuu saatiin nauhalle kameralle. Haha, huvit ne on taalla meilla halvat ainakin :)

Hostellissa asuessa pestiin pyykkia. Ongelmaksi tuli, miten kuivattaa pyykit. Mehan ei neljaa dollaria kuivuriin tuhlata!! Noh, kun ei narua sattunut olemaan ulottuvilla, tehtiin muovipusseista pyykkinarut ja sukat laitettiin roikkumaan takan reunalle. Toimii!



Hostellin vesi muuten maistui samalle, kuin uima-altaan kloorivesi. Namiii.. Onneks Johnyn luona on vahan parempaa vetta.

Ihmisilla taalla Perthissa ei tunnu olevan kiire minnekaan. Kaikki kavelevat hitaasti ja tuntuvat ottavan aika lungisti. Hesalaiset olisivat "muka kiireineen" huristaneet jo mennen tullen ohi. No worries, mate!

Ollaan tassa suunniteltu Road Trippia Coral Bayhin ja Monkey Mian. Kartassa ei valitettavasti nuo paikat nay, mut google loytaa kivoja kuvia sielta. Nuo paikat ovat Perthista pohjoiseen. Monkey Miassa voi taputella delfiineja ja Coral Bayssa paasee snorklaamaan ja tutkimaan koralleja. Vuokrataan tod.nak. auto ja lahdetaan silla matkaan. Elkaa siis suotta huolestuko, jos blogiin ei tule merkintoja. Voi olla, ettei matkalta paase nettiin. Eihan siella toimi puhelinkaan...Matkan pituudeksi tulee noin 2300km edestakas. Pitaa muistaa vaistaa kenkuruita :)

Lisays muuten tuohon osoitteeseen.

Poste Restante
66. St George's
GPO Perth 6001

Niin ja aiti, en tieda kannattaako leipaa nyt tanne laittaa, koska lahdetaan autoreissun jalkeen kohti Adelaidea. Ilmoitetaan sielta sitten taas osoite. Ja ela nyt ihmeessa mitaan juurta ja jauhoja laheta!! Maksaa miljoonia ja saatetaan ottaa vielapa postissa pois. Siella on koirat nuuskimassa ja tutkiivat vissiin kaikki paketit. Niin ja kaikki muutkin, ei kannata tanne Perthiin mitaan lahetella enaa. Posti tulee viikon tanne ja silloin jo muutetaan uuteen paikkaan.

Johnyn autossa kuultiin Midnight Oilin kappale, This is Australia. Tulipa aika hyva fiilis siina maisemia katsellessa :) Tassa osa sanoista:

Out on the patio wed sit,
And the humidity wed breathe,
Wed watch the lightning crack over canefields
Laugh and think, this is Australia.

Perth kuittaa!!