Unohdin vallan kirjoittaa viimeksi meidan kokemuksesta Great Ocean Roadista. Lahdettiin anivarhain Melbournesta oppaamme Foggyn johdattamana kohti upeita maisemia. Nain kuvittelimme...Edellinen paiva Mellunkylassa oli tosi upea ja kirkas ja meidan matkapaiva...noh...nahtiin ehka 10m eteenpain. Sopiva nimi oppaalla siis keliin nahden.

Tie oli mutkikkaastakin mutkikkaampi. Valilla tuli jo huono olo niissa kiemuroissa ja siina ei paljon voinut kuin koittaa tieta tapittaa. Lounaalla kaytiin sademetsan siimeksessa ja siella se vasta kosteaa olikin. Sataa tihuutti ja oli kylma. Joo-o, Australiassakin voi palella!! Eika tama toki eka kerta ollut, kun vilu iski taalla ollessa :) Ei taalla nyt aina sentaa ole hot hot.

Parhaat palat Great Ocean Roadista on ihan siella loppupaassa. Eli Twelve Apostles, Loch Ard Gorge ja London Bridge. Apostoleista nahtiin eka yksi, sitten toinenkin ilmestyi. Kaksitoistako niita piti olla??? Kaveltiin vahan toiseen suuntaan ihastelemaan lisaa ihmeellisia meressa torrottavia kivia ja palattiin sitten takaisin Apostoleille. Hei niita onkin nelja!! :D Sumu siis vahan vaistyi, mutta melkolailla sita oli siltikin. Eika ne kaikki 12 apostolia taida siella enaa seistakaan. Pikkuhiljaa meri syo kivea ja apostolit kupsahtavat mereen. Tassa informaatiota miten uusia apostoleja syntyy.

Loch Ard Gorgella nahtiin lisaa mukavan nakoisia kivia meressa. Siella oli myos sillan nakoinen kivi. Luultiin sita London Bridgeksi, mutta eihan se ollutkaan viela se. Oikea London Bridge oli kylla latteampi, kuin tama meidan veikkaama. Olihan siella kaunista sumusta huolimatta. Nama loppupaan parhaat palat on tasta Warrnamboolista vain noin 50km paassa, joten lahdetaan ehka uudelleen kaymaan siella paremmalla saalla.

Nyt pitaa lahtea muksujen kanssa ulos, joten jatkan tasta myohemmin...

No niin, jatkuu :) Leivotaan tassa samalla Annun kanssa Australialaista perniteista jalkiruokaa, Pavlovaa. Siina on marenkipohja ja sitten laitetaan paalle passionhedelma pulppia (purkista jotain passionhedelma mossoa), kermavaahtoa ja erilaisia hedelmia ja mansikoita. Me ei tosin raaskittu ostaa mansikoita, kun marjat on taalla ihan sika kalliita. Ollaan nyt paistettu pohjaa 1,5h ja ei oikein tiedeta milloin sen pitas olla kypsaa. Annu meni just katsomaan. Kello on taalla 11:09 pm, eli vahan erikoiset ajat meilla cookata, niin kun meika tanaan vaansi englantia suomen sekaan. Alkaa menna jo sanat sekaisin :)

Mut takaisin Ocean Roadille. Tassa kuva Loch Ard Gorgelta siita sillasta, josta mainitsin.

Ja tassa London Bridge, joka ei kylla ollut niin hieno kuin tuo toinen.

Nahtiin viela tallainen matkalla Great Ocean Roadilla.

Ja tallainen kaveri loytyi Warrnamboolin hostellissa, jossa oltiin yksi yo ennen Heidin luo tuloa.

Heidin ja Jamien kodin lahettyvilla asuu heposia. Tama oli mun suosikki :)

Saatiin Pavlova valmiiksi ja olihan se ihan ok. Milta nyt marenki, kermavaahto ja hedelmat maistuu kun ne laitetaan samaan pakettiin. Melko makeaa :) Mut nyt on kello kylla niin paljon, etta taytyy lopetella. Voisin laitella viela jossain vaiheessa lisaa kuvia vanhoihinkin teksteihin, kun nyt on ilmainen netti kaytossa.

Ainiin. Varattiin asken 2h ratsastusretki sunnuntaille. Paastaan laukkailee dyyneja pitkin ja meren rantaan!!! Se onkin ollut haaveena lapsesta asti ja nyt se toteutuu :) Can't wait!!