Hello taas pitkasta aikaa. Majaillaan nyt Warrnamboolissa 260km Melbournesta lanteen pain. Tallainen pieni 30 000 asukkaan kaupunki. Heidi, johon siis tutustuin dundernews.comin kautta, otti meidat kattonsa alle asumaan. Meilla on taalla ihan oma yksio. Oikein luxusta siis :)

Heidin perheeseen kuuluu Jamie, hanen puolisonsa ja kolme lasta. Ella (pian 5v), Lumi (3v) ja Satu (10kk) + koira, Pomo. Heidi ja Jamie olivat ottaneet vahan selvaa tyomahdollisuuksista taalla, mutta ravintolassa, josta aikaisemmin kirjoitin, ei olekaan nyt vuoroja tarjolla. Sit mentiin eilen aamulla kokeilemaan onnea teurastamolle. Oltiin paikalla 5.40 (zzZZzzz..) ja odotettiin 1,5h kuullaksemme, ettei casual tyota just nyt ole tarjolla. No katsotaan josko yritetaan viela uudestaan. Nyt ollaan taalla Heidin apuna ja viihdytetaan muksuja ja autellaan kotitoissa. Sita vastaan saadaan sit asua tassa ja grilliherkkujakin on saatu syodaksemme. Heidi on kertoillut paljon Australian systeemeista ja esim. lasten tarhamaksut on aika kovat, samoin koulut maksaa eika sielta saa ilmaista ruokaa. Kaikki koulukirjat ja koulupuvut taytyy ostaa itse yms.

Mitas muuta Suomessa on parempaa? Noh...Siella hanasta tulee jaakylmaa vetta ja kaupasta saa ohuen ohuita leikkeleita ja valikoima on suurempi. Jugurtit taalla on melko makeita ja ylipaansa joka paikkaan laitetaan paljon sokeria, suolaa ja rasvaa. Aussit taitaakin olla maailman toiseksi lihavinta kansaa, enka ihmettele miksi...Ovien lukot tuntuu kovin heppoisilta Abloyn lukkoihin verrattuna. Kierratys taalla myos on ihan lastenkengissa. Pulloissa lukee, etta pantti on 5-10c (ihan liian vahan, etta kukaan jaksaisi nahda vaivaa niitten palauttamiseksi) ja toisekseen, minne ne palautetaan??? Menin kauppaan tyhjan cokis pullon kanssa, et minne taa jatetaan kun en loytanyt palautuspistetta. Myyja otti pullon multa ja nakkasi sen roskiin. Kierratysastiaan laitetaan muovitonkat, paperi, kartonki ja vissiin myos metallitolkit (en ole tuosta ihan varma). Sitten kaksi eri roskisautoa kay tyhjentamassa ensin normi roskiksen ja sit taman kierratysroskiksen. Mut kuulemma takalaiset vahan epailee, et meneeko ne sitten loppupelissa kuitenkin samaan paikkaan. Aussit on myos laiskoja kavelemaan. Pienetkin 5min kavelymatkat kuljetaan autolla, ihan poljaa. Katuvaloja on tosi vahan ja pimealla ei voi oikein enaa menna kavelemaan, kun ei nae mitaan. Niin ja kavelypolut puuttuu. Ei ole mitaan Nuuksion tyyppisia paikkoja tai pururatoja. Puistoja toki on paljon, mut nekin asfaltoituja.

Noh, jotkut asiat taalla on sit paremmin kuin Suomessa. Ihmiset on keskivertaisesti vahemman naamat nakkarilla ja hedelmat on ihan mielettoman hyvia. Paaaaaljon parempia kuin Suomesta saatavat. Ja halpojakin ne on verrattuna Suomen hintoihin. Linnut laulaa paljon hauskemmin ja aurinko paistaa useammin. Niin ja kun ne kavelypolut puuttuu, niin ainahan voi menna kavelemaan meren rantaan ;) Kylla taalla viihtyisi.

Tallainen kaunotar loydettiin Royal Botanic Gardenista Melbournesta.

Taalta saa nain isoja muffinseja.