Viime yona herasin kurkku kipeana. Buranan voimin sain jotenkin unta, kun koski niin kovasti. Aamulla ei oikein pystynyt puhumaan, mutta kahta en vaihda..toinen on rannalla ratsastaminen. Sinnehan mennaan vaikka paa kainalossa.

Koko Jonstonen perhe lahti saattamaan meita ja katselemaan heppoja. Siellahan niita oli jonossa vaikka kuinka monta. Minulle annettiin Majestic niminen polle ja Annu sai pikkuisen matalamman Hueyn (Hupu).

Poseeraamassa Majesticin kanssa.

Viime hetken vinkit Annulle.

Lahtoa odotellessa.

Ja sitten menoksi!

Ensin kuljettiin polkua pitkin ja mentiin lapi lehma aitauksen. Mustat mullit katsoivat meita metrin paasta, kuin jotakin paraatia. Portit kiinni ja matka jatkui Australialaisissa maalaismaisemissa. Tuuli vahan heitteli dyynihiekkaa valilla, mutta onneksi tuuli pysyi kohtuudessa vaikka tasta paivasta povattiin melko windy.

Valilla otettiin jo vahan ravi ja laukka spurtteja. Hyvin meni Annullakin, vaikka on ollut hevosen selassa vain talutettaessa ja laukannutkaan ei ollut ennen. Vahan kuulemma jannitti ja meinasi olla vaikea pysya kyydissa, mutta ensikertalaiseksi kuitenkin onnistui ratsastuksessaan mainiosti.

Kiivettiin dyynin yli ja laskeuduttiin rannalle. Majestic nosti paataan ja parskahteli innoissaan. Selvasti hevoset nauttii rannalle paasemisesta. Mentiin pitka matka rantaviivaa ja laukattiin aina valilla. Majestic olisi halunnut menna lujempaakin ja jouduin vahan toppuuttelemaan :)

Hiekka lensi ja tuuli pyyhki kasvoja, vieressa villi meri. Rannalla ei ollut ketaan muita. Vain me ja pari lintua. Kavioitten pehmea aani hiekalla ja meren humina vieressa. This is life!

Ohjaaja otti meista viela rantaosuuden paatteksi kuvan.

Pois rannalta tultiin dyynien valista kapeaa polkua pitkin. Polun paassa oli pieni luonnoneste ja yksi kokenut tytto sai hypata siita pari kertaa. Mina tietysti kateellisena kysyin ohjaajalta, et can I?? Ja sain hypata, kun olin aikaisemminkin hypannyt. Hyppasin kaksi kertaa esteen ja se oli vahintaan yhta kivaa, kuin rannalla laukkaaminen. Majestic on herkka hevonen ja sita ei paljon tarvinnut kehottaa laukkaan.

Vahan epatarkka kuva ja kuvaajakin vahan myohastyi hypysta :) Mutta yli tultiin komeasti.

Harmi kun kaksi tuntia menee niin nopeasti hevosen selassa. Aivan mahtava kokemus!

Opin myos uusia sanoja tallilla:

Kaynti: walk
Ravi: trot
Laukka: canter
Jalustin: stirrup

Tassa muutama kuva muista tallin hevosista.