Tyhmasta paasta karsii koko kroppa ja varsinkin hermot...Kengurusaaren retken kanssa oli lievia ongelmia ja kirottiin jalkeenpain, ettei enaa IKINA varata mitaan retkea ominpain vaan annetaan travel agentin hoidella hommat, kun he ne osaavat. Noooh...Kovapaisia kun ollaan...Tassapa tarina:

Tarkista lentoyhtion nettisivuilta onko halpoja lentoja viela outbackiin. Juu kylla loytyy sopivasti lennot hyville paiville. Kysy outback safarin jarjestajilta onko tilaa retkelle. Juu on. Varaa kolmen paivan retki ja varaa hostelli. Mene lentoyhtion sivuille ja varaa lennot. Toteat, ettei webbisivun lomake hyvaksy kaupunkia jonka kirjoitit. Kokeile toisella osoitteella. Ei hyvaksy vielakaan. Mene puutuneena tekemaan ruokaa ja syomaan ja yrita uudelleen 2h myohemmin. "There is no flights on this date" Whaaat!!??Viela 2 tuntia sitten oli! Yrita vihaisena soittaa lentoyhtioon, mutta myohastyt minuutilla ja olivat ehtineet lopettaa puhelinpaivystyksen. Mene epatoivoisena nukkumaan. Yrita seuraavana paivana netista uudelleen ja huomaat, ettei lentoja ole. Kavele kaupunkiin puoli tuntia tuulessa ja mene travel agentin puheille. Ei ole jaljella kuin yli puolet kalliimpia lentoja. Mene miettimaan asiaa ja kay lataamassa prepaid, joka loppui jo sunnuntaina. Kilauta kaverille ja toivo, ettei akku lopu kesken. Kaverilta saat puhelinnumeron outback safarin jarjestajille. Soita sinne ja huomaat jotain hyvaakin systeemissa. Safarin pystyi siirtamaan kahdella paivalla eteenpain. Hyva, saadaan seka meno -etta paluu halvemmalla lentoyhtiolla. Nainhan travel agentti juuri 20min sitten katsoi koneeltaan. Mene takaisin travel agentille varaamaan lentoja. Toteat, ettei enaa ole kuin toiseen suuntaan halpoja lentoja niille paiville vapaana. Varaat kalliimman ja lahdet kauppaan ostamaan viinia.

Jos ei nyt mennyt kaaliin, niin kumma on. KAYTA TRAVEL AGENTTIA VARATESSASI RETKIA JA LENTOJA! Saastyt muutamalta harmaalta haituvalta paassasi.

Mites muut Australian systeemit toimii? Toinen tarina harmaista hiuksista:

Kay ensin postissa, sielta saat vastauksen - soita tahan numeroon. Jonota puhelimessa puoli tuntia ja puhelu katkeaa. Kay uudelleen postitoimistossa seuraavana paivana ja saat vastauksen - soita tahan numeroon (johon jo soitettiin kerran). Soita uudelleen ja saat vastauksen - soita uudelleen huomenna ennen yhta. Soita numeroon seuraavana paivana ennen yhta, jonota taas ja selita asia kolmannen kerran. Saat vastauksen - mene postitoimistoon ja tayta lomake. Mene postitoimistoon ja tayta lomake, jota kukaan postitati ei voinut iskea suoraan kouraan ekalla kerralla!!! Ja asia koski miten saada Perthiin menneet postit siirrettya Warrnambooliin. Hillurei.


Tanaan kaupunkireissulla iski nalka ja kaytiin kaupasta matkaevasta. Tarjouksesta loytyi pari eilista bagelia. Toinen ihan normi sipulibageli, mutta olettekos nahneet sinista rinkelia ennen??? Mustikkabaageli! Aika spookyn varinen :) Pomo-koira kuvitteli saavansa erikoisuuden itselleen...


Taalta saa muuten ruispaahtoleipaa joka on nams! Miks Suomessa ei ole tuollaista?? Myos tortilloja saa taysjyvaisena ja ruislettuina :) Pointsit Ausseille.


Lumi 3v. Lumilla on suloiset kikkarat hiukset ja suuren suuret vihreat silmat pitkine ripsineen. Lumi kikattaa ja kun hanelta kysyy jotain, saa monesti vastauksen "Jeah". Tama Jeah saa joka kerta hymyilemaan :) Jos Lumia ei huvita, niin sen kylla huomaa. Lippa silmille ja kenenkaan on turha tulla kyselemaan mitaan. Tytolle sopiikin hyvin paita, jossa lukee Drama Queen :D Lumi ja Ella leikkivat keskenaan tosi paljon ja valilla tyttojen leikit yltyvat vahan turhan rajuiksi. Kun Lumia kutittaa, kuuluu kikatusta ja "don't, don't!!". Tytot siis puhuvat meille englantia ja me puhutaan heille suomea. Hyvin ymmartavat molemmat meidan jutut. Lumi on ehka maailman suloisin muksu, johon olen tormannyt. Huomaisikohan Heidi, jos nappaan Lumin rinkkaan ja vien Suomeen ;)
Lumi puistossa herkuttelemassa.

 
Drama Queen ;)


Ella melkein 5v. Perheen vanhin tytto ja ainut joka uskaltaa jo vahan puhua suomeakin. Meidan taalla ollessa on alkanut sanomaan enemman asioita suomeksi. Missa aiti? Missa Satu on? Otan vetta. Ella on reipas tytto ja hoitaa pikkusisko Satua jo oikein natisti. Ella leikkii paljon Satun kanssa ja riemu on suuri, kun Satu osaa jo heittaa palloa takaisin Ellalle. Jos Satua kiukuttaa, Ella hoksaa itse hakea sisalta Satun vesimukin pikkusiskolle. Ellasta on mukavaa, kun hiuksia letitetaan, mut toisina paivina taas hiuksiin ei saa laittaa mitaan koristuksia. Ellan mielesta suomalaiset Holiday People nukkuvat liian myohaan ja tuleekin joka aamu uskollisesti koputtelemaan ovelle - monta kertaa...Jos ovea ei avata, ottaa Ella penkin ja jaa istumaan oven taakse ja odottaa, josko ovi joskus aikaistaisi.


Ella puistossa.

Sisarukset.

Satu 10kk. Satu on tosi kiltti ja hyvantuulinen pallero. Ruoka maistuu mahdottoman hyvin ja erityisesti aikuisten lautasella oleva ruoka uppoaa, niin ettei mahalla tunnu olevan pohjaa. Kanasta taitaa tyttonen erityisesti pitaa. Satu heraa paivaunilta hymy korvissa. Kovasti Satu jo haluaisi seisoa ihan ite ja konttaaminenkin on niin pirskatin hidasta ja hankalaa. Valilla menee hermot, kun jalat ei tottele eivatka kanna. Tanaan Satu punnersi itsensa seisomaan sohvaa vasten ja riemu oli suuri :)

Puistossa jammailemassa.

Heidi puistossa nautiskelemassa.

Koko perhe.

Ja sitten viela Pomo :)

 

 

Tulipaloista. Taalla ollaan seurailtu tilannetta vakavana ja kuunneltu kauhutarinoita. Me ei olla kovin lahella paloja, eika mennakaan. Melbournen itapuolella on palot, mutta pysytellaan kylla ihan kaupungilla. Ne Queenslandin sateet voisi siirtaa tanne Victoriaan....

Mutta talta illalta heips ja toivottavasti jaksatte viela naita turinoita lukea :) Kiitos kaikille mielenkiinnosta ja kommenteista!