Eli Queenslandissa. Saavuttiin Brisbaneen eilen illalla ja aloitettiin kaupunkiin tutustuminen istumalla kolmisen tuntia bussiasemalla. Sielta meidat hakivat Erja ja Juha, Annun kummipojan sukulaiset. Annu ei ollut koskaan aiemmin tavannut heita, mutta olivat juuri asken Suomen reissullaan kayneet Annun kummipojan luona ja me oltiin tultu puheeksi. Tama ystavallinen pariskunta oli heti antanut yhteystietonsa ja kutsuivat meidat kotiinsa majailemaan.

Juha harrastaa kitaroitten valmistamista. On ihan oma tuotemerkkikin ja vahan aikaa sitten oli myynyt Savage Gardenille kitaran! Tassa yksi taideteos.

1239371098_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239371148_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ollaan taalla n.20km Brisbanen keskustasta omakotitalossa ja takapihalla on viidakko :) Tai no ei nyt vallan, mut siella on bambuja ja palmuja ja kiinanruusuja ja kultapiiskua ja vaikka sun mita. Asiaan tietenkin kuuluu myos isot liskot ja kaarmeet. Kaarmeet onneksi on mallia myrkyton, vihreita kapeita. Ja Erja sanoi, etta hamahakit tulevat toisinaan sisaan, sellaiset 10cm pitkat!!! Eivat kuulemma nekaan ole vaarallisia.

Eilen illalla paastiin saunaan!!! Isanta on aivan itse sen rakentanut ja kyllapas maistuikin hyvalta pitkasta aikaa :) Ja hyvin tuli unikin silmaan saunan jalkeen.

Tanaan lahdettiin ajelemaan ja kaytiin kavelemassa sademetsassa. Erilaiset linnut siella piti mekkalaa ja ilma oli kosteaa, raikasta ja hyvan tuoksuista.

1239370928_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meikalainen pelastamassa sademetsaa.

1239371045_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paluumatkalla tuli autossa puheeksi valaat. Taalla Brisbanessa on oma lemmikkivalas. Valkoinen yksinainen valas menee tasta ohi joka vuosi. Sen nimi on Migaloo, abojen kielella ja se tarkoittaa valkeaa tai vaaleaa. Kuulemma se oli ollut pari viikkoa aikatauluaan myohassa ja Brisbanelaiset olivat jo huolissaan, etta onko sille sattunut jotain. Joka paiva lehdessa oli juttua ja valas paasi etusivuille. Sitten se ilmestyi taas ja pienen poikasen kanssa :)

Juha kertoi, miten joskus jotkut tyhmat ihmiset olivat ajaneet liian lahelle valasta ja valas oli jaanyt veneen alle ja valaan selka oli repeytynyt ropeleista. Oli kuin siina olisi ollut vetoketjun jaljet :( Puhuttiin myos Japanista ja heidan ns."tutkimustarkoitukseen" metsastamista valaista. Kayvat ajamassa takaa valaita kauempaa omille vesilleen ja sitten tappavat. Miksi muka tutkimusmielessa pitaa valas tappaa ymmartaakseen siita jotain?? Ja eivatpa nuo ole tainneet 20v aikana mitaan oppia...Pistaa vihaksi, tyhmat tyhmat ihmiset!!! Taidan vaihtaa alaa ja alan pelastaa valaita.

Taalla puhutaan myos paljon haista ja siita pitaisiko niita tappaa vai olla tappamatta. Juuri oli uutisissa, kun sata haita oli kuhissut tuossa on 50km paassa rannassa. Ei haita pida tappaa. Nehan elavat omassa ymparistossaan ja toimivat luontonsa mukaisesti. Ihminen itse on mennyt harkkimaan ja pilaa toiminnallaan kaiken. Antakaa elainten olla siella missa niitten luonnollinen ymparisto on ja pysykaa pois tielta! Luonnon kanssa pitaa pelata yhteispelia, ei tappaa kaikkea ns. harmillista pois alta. Ja kuten jo kirjoitin, jos hait tapetaan, tapetaan samalla monet muut lajit ja koralliriutat. Fiksua???