18.1. Exmouth

Exmouthissa oltiin kaksi yota. Eli meilla oli koko paiva aikaa vaan olla. Aamulla lahdettiin taas snorklaamaan, mutta nyt mentiin suoraan rannasta. Koralliriutat alkoi melkein heti rannasta. Taas nahtiin hai! Se tuli tosi lahelle. Arvoisin, etta kavi noin 5m paassa. Tamakaan hai ei tykkaa uijista, joten ei haukannut :) Kaveri oli rodultaan Grey Reef Shark. Ja tama on kuulemma isompi kuin se Coral Bayssa nahty kaveri.

Talla rannalla oli tosi kovat virtaukset. Pystyi ihan vaan lillumaan snorkkeleitten kanssa tekematta mitaan ja virta vei eteenpain. Bart oppaamme sanoi, etta tuon merkin ohi ette saa menna tai loydatte itsenne Etela-Afrikasta. Ja se ei ollut mikaan vitsi.

Exmouthista jai paallimmaisena mieleen, etta siella oli kuuma. Varjossa on kuuma, tuullut ei juuri yhtaan ja yollakin on niin kuuma, et hiki valuu. Hanasta ei lopukaan kuuma vesi, vaan kylma vesi on kortilla.

Iltapaivalla lahdettiin viela rannalle uiskentelemaan ja viilentymaan.

Edellisena iltana Coral Bayssa muuten sain tietaa, mita se tarkoittaa jos ei juo kolmea litraa paivassa. Silloin alkaa pyorryttaa ja heikottaa ja tulee huono olo. Sita kutsutaan nestehukaksi. Tytot meidan huoneessa olivat tosi ihania. Yksi tarjoutui vaihtamaan sankya mun kanssa, et paasen lahemmaksi ilmastointilaitetta ja kattotuuletinta, toinen tarjosi pahoinvointilkaaketta ja kolmas kavi mulle litra kaupalla vetta. Olivat Bartillekin kayneet infoamassa ja hankin kavi huoneessa mua tsekkaamassa ja kaski menna sanoo, jos olo pahenee. Litkin vetta ihan koko ajan. 1,5h aikana olin juonut yli 2 litraa ja ei ollut ollenkaan tarvetta menna vessaan. Yli 3 litraa sen illan ja yon aikana vedin ja yolla piti jo muutaman kerran menna vessaankin :) Vaikka oli juonut 3 litraa, niin jos vahan piti juomisessa taukoa, oli taas jano. Mutta hengissa ollaan ja nyt muistan juoda paremmin :)

Auringonlasku Exmouthissa.