21.2. lauantai alkoi klo 4.50. Krooh..Mietiskelin siina, etta Suomessa ne on ihmiset lahdossa vasta baariin ;-D

Lahdettiin aamupalan jalkeen tokkurassa kohti Ulurua. Mentiin ihastelemaan auringonnousua sinne.

1238735062_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taman jalkeen urakkana oli kavella Ulurun ympari 9,4km lenkki. Aloitettiin aikaisin aamusta, mutta ehti se kuumuus loppumatkasta jo tulla, kun aurinko nousi. Ulurussa on paljon koloja, luolia, railoja ja boriginaaleilla on kaikille naille selitys. Kivessa on yhdesssa kohtaa ylhaalta alas kuoppia. Siihen liittyy tarina, etta joku mies loysi loukkaantuneen emun. Han ei nahnyt metsastajia missaan ja paatti laittaa emun pataan. Mies huomasi metsastajien tulevan ja piilotti emun. Kun metsastajat kyselivat oliko mies nahnyt emua, ei han tietenkaan myontanyt. Metsastajat kuitenkin loysivat miehen pahaksi onneksi jaljet, jossa mies ja emu olivat kohdanneet. He palasivat miehen luo ja pudottivat hanet kivelta alas. Miehen kieriessa kivea vasten, siihen muodostui siis kuoppia.

Annu surffaamaassa Ulurun aallossa.

1238732684_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mustat viivat kiven ylhaalta alas asti taas ovat kuulemma syntyneet niin, etta aboriginaalit hengailivat kiven paalla ja huomasit sitten, etta hups ollaampas ylhaalla. Alastulo olikin siis seuraava kysymys ja lopulta paattivat liukua alas vatsallaan ja jarruttivat matkaa sormilla. Nain siis syntyi nama tummat jaljet kiveen. Nama tarinat on abojen iltasatuja ja ne kiertavat sukupolvilta toisille.

1236476681_IMG_3788[1]

Ulurussa on yhdessa kohtaa aallon muotoinen luola. Siella on ollut ennenvanhaan lastentarha. Henki on kovertanut kiveen reikia, josta on voinut tarkkailla mita lapset puuhaavat. Henki mies koversi koloja ja luolia aboriginaaleille asunnoiksi. Luolissa oli myos vanhoja luolamaalauksia.

Uluru on korkeudeltaan 348m. Kata Tjuta on paljon isompi, se on 546m korkea. Kivi on silicaa ja koputtaessa kuullostaa ontolta. Kivi on siis todella huokoista ja vesi menee siita lapi. Kivi on ulkoapain punaista, mutta sisalta valkeaa.

Kavelylenkin jalkeen oli lounaaksi home made hampurilaiset (ja karpasia..). Verkon lapi kun ei voi syoda ja karpaset tunkivat suuhun, heh.

Puistomaksu Ulurulle ja Kata Tjutalle on 25AUD per nassu. Abot saa tasta 6% ja heita asuu alueella 2000. Vieraita puistoissa kay vuodessa 500000 turistia, joten siita voitte laskea, kuinka rikasta porukkaa paikalliset aboriginaalit ovat :)

Nahtiin kauempaa Mt Connor. Se on aivan tasaisen littea paalta. Jaa-jumala istui taman ison kiven paikalle ja vuori nousi hanen allaan. Ylhaalta pain katsottuna kivi nayttaa ihan takapuolen malliselta :)

1236476857_IMG_3809[1] 

Illallista jaatiin syomaan uima-altaalle ja nahtiin villi dingo. Tama tyyppi tallusteli naisten vessaan :D Oli vissiin kaynyt varastamassa ruokaa Cregilta.

Syonnin jalkeen lahdettiin kohti leiria. Craig sanoi, et se on ihan right front of the corner. Ja sen peraan, etta by the way, Australiassa kun sanotaan noin, se tarkoittaa noin tunnin ajomatkaa. No talla kertaa se kuitenkin oli oikeasti kulman takana. Opas pysaytti auton ja kysyi: "Are you ready? Are you ready READY??!" Ja sitten mentiin. Stereoista tuli Mission Impossiblen tunnari, Limp Bitzkitin 'On my way'. Kyyti oli huisimpaa kuin Lintsin vuoristoradassa :D Tie oli kapea ja erittain mutkainen hiekkatie. Mutkia ennen luki: "Slow down now" ja armas oppaamme painoi lisaa kaasua. Seuraava biisi oli Deadly Animals. Siina oli todella hauskat sanat Australian vaarallisista elaimista, hamahakeista, kaarmeista, meduusoista yms. Sitten kehoitettiin vaan, etta welcome to Australia :)

Illalla harjoiteltiin soittamaan dingeridoota. Saatiin aikaiseksi jotain porinaa, mutta ei mitaan hienoja soundeja kylla loytynyt :D Jatketaan siis harjoituksia :) Kovaa tyota se soittaminen kylla on. Siina pitaa parisyttaa huulia, jotta ilma alkaa varahdella putkessa ja nain se hieno kumina syntyy.

1236501415_IMG_3828[1]

Nukkumaanmeno oli aika jannaa talla kertaa. Oli tietenkin aivan pilkkopimeaa, koska ainoat valot olivat tahdet eika ne juuri valaise. Istahdin makuupussille ja tunsin, kun joku kipittaa yopuvun housuissa. Se tuntui joltain 1,5cm kokoiselta ja sitten se meni ja puraisi. Aloin huitomaan sita pois ja tunsin toisen pistoksen. Puremakohtaa alkoi heti kirvella voimakkaasti ja lahdettiin hakemaan Craig. Han tutki koko makuupussin taskulampun valossa ja patjan ja ympariston, mutta mitaan ei loytynyt enaa. Craig katsoi pistokohtaa ja totesi, etta siina on kaksi puremaa, hamahakki puree vain kerran. Kaski odotella rauhassa, etta kipu hellittaa. Jos ei mene ohi, niin pitaa menna sanomaan. Ja jos pystyn nukahtamaan, ei ole mitaan hataa. No siina sit maattiin pussissa ja odoteltiin. Polttelu levisi polveen asti (purema oli siis takamuksessa, heh) ja jalkaa alkoi pakottaa. Liekko pelon vaikutuksesta alkoi myos pyorryttaa ja tuntui, kuin olisi ollut tulipalo sisuksissa. Annu haki Craigin uudelleen ja hanen mukanaan tuli yksi safarilla ollut matkalainen. Adam on jollain klinikalla toissa ja lienee laakari tai vahintaan hoitaja. Katsoi puremaa ja totesi, ettei se ainakaan kaarme eika hamakakki ole. Muurahaista ne molemmat epaili. Tutkaili viela syketta ja rauhoitteli, ettei se mitaan vakavaa ole. Olo paranikin pikkuhiljaa ja kirvely vaheni ja ilmeisesti nukahdinkin jossain vaiheessa, koska herasin klo 4.30 kellon pirinaan. Craig kavi viela heti ensimmaiseksi aamulla tsekkaamassa, etta olen kunnossa.

Saikaytti kylla aika pahasti ja lahin sairaalakin oli yli 300km paassa. En kylla jaksa uskoa etta oli muurahainen, koska siina tapauksessa olisi ollut aika suuri sellainen. Puremajaljet nakyvat viela viikon jalkeenkin tapahtuman jalkeenkin ja kutiavat, eli aika arhakat on otokat taalla.

Aiti, don't worry, ei varmaan enaa tule tilaisuutta nukkua taivasalla, joten voit nukkua yosi rauhassa ;)

Vessan ovessa luki nain:

1238802977_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meidan opas kertoi aamulla, etta yolla makuupussien valissa oli hiippaillut dingo. Ja opas loysi aamulla toisen kenkansa keskelta tieta :D

Lisaan myohemmin kuvia tanne, nyt loppuu nettiaika.

Tassa viela loppuun nama Scared Weird Little Guysien laulun sanat :)

Redback, Funnel-Web, Blue-ringed octopus
Taipan, Tigersnake and a Box jellyfish
Stonefish and the poison thing that lives in a shell
That spikes you when you pick it up

Come to Australia
You might accidentally get killed

Your life's constantly under threat
Have you been bitten yet?
You've only got three minutes left
Before a massive coronary breakdown

Redback, Funnel-Web, Blue-ringed octopus
Tiapan, Tigersnake and a Box jellyfish
Big shark just waiting for you to go swimming
At Bondi Beach

Come to Australia
You might accidentally get killed
Your blood is bound to be spilled
With fear your pants will be filled
Because you might accidentally get killed