Hellurei taas. Kirjoitin juuri pitkat tarinat tanne, mutta taman hostellin surkea netti kaatui ja kaikki havisi...Eli otetaas uusiksi...Picasa ja photobucket eivat hyvaksy meidan kuvia, koska kuvat on IMG_ nimella?? Tuomoooo ja kaikki muutkin atk-gurut, mika mattaa? Vuodatuksen omaan kansioon oli tullut lisaa tilaa kuville, joten pitaisi sita kautta saada tanne viela toistaiseksi kuvia.

Keskiviikko oli laiskotuspaiva. Tehtiin ruokaa hostellissa ja kaytiin kavelemassa Botanic Gardenissa. Illalla mentiin Hyde Parkin reunalle joogaamaan. Annu piti meille Body Balance tunnin, johon kuului Tai Chita, joogaa ja keskivartaloa vahvistavia liikkeita. Taytyy tehda toistekin siella puistojumppaa. Selka tuntuikin seuraavana paivana paljon paremmalta. Siella nurmikolla kollotellessa hamaran tultua taivaalla lenteli kymmenia isoja lepakoita.

Kaytiin torstaina Bondi biitsilla. Eipa tuo niin kummoinen ranta ollut, samanlainen kuin muutkin. Ja hienompiakin on nahty. Aallot oli tosi isot ja ne kieputtivat meita rantaan ja pyyhkaisivat yli ja vetivat nurin. Huonompi uimataitoinen ei tuolla kylla olisi pystynyt veteen menemaan. Mut hauskaa oli pomppia aalloissa. Olo oli kuin lapsena, kun paasi ensimmaisen kerran pomppulinnaan :D Rannalla porrasi kaksi helikopteria tiirailemassa rantaa. Mietittiin, etta haitako ne tahyaa. Ja sitahan ne vissiin siella tekivat. Kuultiin jalkeenpain, etta edellisena paivana oli nahty rantavesissa hai ja luettiin lehdesta, etta myos meidan kaynnin jalkeisena paivana siella oli bongattu parimetrinen hai ihan lahella surffareita. Tassa hiljattain siella on sattunut kaksi haihyokkaysta, mut nailla kerroilla ei vissiin mitaan sen ihmeempaa. Bondi rannan tuntumassa asuu joku kalapopulaatio ja nama kalat ovat valkohain lempiruokaa ja sitten ne valilla narskauttaa surffaireitakin. Me uiskenneltiin aika rannassa, mut eipa menna enaa kyseiselle rannalle. Ostin korun, jossa on hainhammas ja on se vaan aika terava!!

Bondi alias White Shark Beach.

1238803499_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Iltapaivalla kaytiin Paddy's marketissa. Se on ihan valtavan iso paikka ja siella myydaan vaatteita, kenkia, koruja, aussi kraasaa, pahkinoita, hajuvesia yms yms. Toisella puolella oli iso hedelma- ja kasvistori. Ostettiin sielta kilokaupalla hedelmia. Banaaneja, viinirypaleita, taateleita (!!), persikoita ja kolme mangoa ja kaikki tama maksoi 13$. Illalla kaytiin viela ruokakaupassa ja sielta lahti mukaan kaksi pussia ruis-jyva-sampyloita (4 sampylaa per pussi), yksi pussi lesesampyloita (6kpl) hamppareita varten, jauhelijaa, iso salaattitukko, sipuli ja 2 litraa taysmehua. Maksettiin kaikesta tasta 12$ eli noin 6 euroa!! Mita Suomesta saa kuudella eurolla?? Ehka just ja just sen jauhelihan ja salaatin. Taalla on kylla tosi hyva systeemi tuo, etta kauppa myy illalla leipaa halvalla. Ihmiset saa halvalla ihan tuoretta leipaa ja kaupan ei tarvitse heittaa sita pois. Suomeenkin pitaisi saada sama systeemi, etta leipaa myydaan illalla 0,50-1 euron hintaan. Yksi paiva ostettiin 8kpl sampylapussia 20 aussicentilla eli 0,10 euroa!!! Loistava systeemi, kun koyha ei koyhdy lisaa :)

Perjantai aamuna kommittiin metroasemalla aamutuimaan. Suunnattiin junalla kohti Blue Mountainseja. Ilma oli tosi kirkas ja aurinkoinen, joten nahtiin kauniit maisemat selkeasti. Kaveltiin polkuja ja kiivettiin varmaan satoja korkeita, jyrkkia portaita. Ei ainakaan reisilihakset paase kuihtumaan taalla ;) Laskeuduttiin laaksoon maailman jyrkimmalla junaradalla. Se on 53 astetta jyrkka ja tuntui, kuin olisi laskeutunut pystysuoraa seinaa pitkin. Sitten patikoitiin polkuja ja portaita pitkin Three Sistersille. Mielettoman kaunista!! Vuoret todellakin nayttavat sinisilta. Sininen utu johtuu eukalyptuspuiden erittamasta oljysta ilmaan. Valo sirottaa oljya ja maisema nayttaa sinisen utuiselta. Kaytiin siltaa pitkin ensimmaisen siskon kyljessakin. Jatkettiin viela patikointi isojen saniaisten keskella ja nahtiin matkalla pienia liskoja. Muuta ei kuulunut kuin lintujen laulua, vesiputousten kohinaa ja lehtien havinaa. Ja ilmassa tuoksui eukalyptus ja teepensaat. Ei Suomesta taida nain komeilla maisemilla varustettua patikkapolkua loytya. Maisemat olivat parhaat tallaiset vuoristomaisemat mita talla reissulla olen nahnyt. Suosittelen ehdottomasti kaymaan tuolla, jos joskus naille kulmille eksytte! Paluureissulla meilta tultiin junasta tarkistamaan matkaliput. Paikallisilla "tarkastajilla"oli vyot taynna pamppuja :D

Kolme siskoa.

1236562989_IMG_1888[2]

1236562767_IMG_1919[1]

Eilen kaytiin katsomassa Mardi Gras -paraatia. Se on yksi maailman suurimmista homotapahtumista. Paikalla piti olla monta tuntia etukateen, etta paasi lahelle tienvierustaa. Paraatissa marssi poliiseja, palomiehia ja -naisia, surffareitten pelastajia, pankkineiteja, elaintarhan porukkaa, aiteja, isija, sateenkaariperheita lapsineen yms yms. Mun suosikki oli mummeli, joka kantoi kylttia: "I love my gay son!" :) Telkkarissa sanottiin, etta paraatia oli katsomassa 300 000 ihmista!!

1236563188_IMG_2099[1]

Tanaan mennaan kaymaan The Rocksissa (kaupunginosa) isossa marketissa (siis torilla, en osaa puhua toreista taalla), jossa myydaan kasitoita yms. Jennit lahtivat eilen illalla Melbourneen (terkkuja kauniiseen kaupunkiin!!) ja suuntaavat sielta Tasmaniaan moikkaamaan Tasmiksen tuholaista. Tulevat viela takaisin Sydneyyn ennen kotiinlahtoa.

Ainiin, loydettiin Melbournesta Southern Crossiin asemalta irtokarkkikauppa, jossa myytiin monenlaisia salmiakkikarkkeja ja liitulakuja!!! Eihan tassa mitaan hataa siis, kun taalta saa ruisleipaa, mielettoman hyvia ruissampyloita (joita varmaan tulee ikava Suomessa) ja salmiakkiakin!! Jos taalla asuisi, soisi varmaan hirveasti hedelmia, kun ne on niin hyvia ja halpoja. Ei Suomessa raaski niita yhtenaan ostaa...

Mut nyt kokeilen saisinko niita kuvia tanne :)

Paivitys: Ostettiin tanaan sunnuntaina marketista taas hedelmia. Saatiin dollarilla parin kilon pusseja!! Eli halapaa on. Oisko jotain 4 dollaria maksettu kaikesta, paarynoita, viinirypaleita, keltaisia kirsikkatomaatteja, nektariineja...