Lentokoneessa vieressa oleva nainen alkoi jutustelemaan ja han osoittautui sairaanhoitajaksi. Annu kaytti tilaisuutta hyvaksi ja kyseli palkoista ja millaista tyo taalla on. Australiassa saa taysipaivainen tyontekija vuodessa lomaa 7 viikkoa. Sairaanhoitajan palkka on reippaasti parempi Suomen palkkoja. Tama nainen asuu ja on toissa Wagga Wagga nimisessa paikassa ja antoin yhteystietonsa, joska lahdetaan kaymaan siella ja paastaisi tutustumaan sairaalaan. Wagga Wagga on Sydneyn ja Melbournen valissa Canberran lahettyvilla.

Wagga Wagga tarkoittaa 'tanssii kuin humalainen mies'. Muita hauskoja paikannimia Victoriasta: Wee Waa (tama oli mun lemppari :D, Bulahdelah, Ulladulla, Cooma.

Mulla on ollut hyva tuuri lentokentalla. Taalla tehdaan pistokokeena joku ihme bakteeritesti. Siina otetaan naytteet vaatteista, kengista ja laukusta. Sitten tikku tokataan koneeseen ja katsotaan, onko bakteereja. Olen ollut kaksi kertaa tassa testissa ja molemmilla kerroilla lienen ollut tarpeeksi puhdas ;-D

Aikaisemmin kirjoitin, etta oltaisi haluttu lahtea vuorille. Kaytiin kysymassa Melbournen infosta asiaa ja he eivat suositelleet. Osa paloista ei ole viela hallinnassa ja niita on just siella suunnassa. Ja palo saattaa edeta 25km viidessa minuutissa!! Tanaan on taas lammin ja tuulinen paiva, joten on ennustettu, etta palot taas karkailevat. Ollaan lahjoitettu pikkuisen rahaa uhreille ja taalta voi nyt ostaa keltaisen rannekkeen, jonka tuotto menee kokonaisuudessaan Punaisen ristin kautta uhreille. Ranneke maksaa 2 dollaria ja tarkoitus olisi sellainen ostaa, jos loydetaan myyja.

Taalla on pikaruokaketju Hungry Jack's. Sielta saa 50 centilla mielettoman ison pehmiksen! Ostettiin kaupasta kovettuvaa suklaakastiketta ja mentiin pehmikselle. Suklaakastike siis muuttuu kylman vaikutuksesta sellaiseksi rapeaksi kuoreksi. Nam! Toissapaivana testattiin pehmista smarties namujen kanssa. Hyvaa oli :) Ja jaateloa tosiaan saa niin paljon, ettei enempaa enaa jaksaisi syodakaan. Suomen rahassa tama hupi maksaa siis noin 25c!

Toissayona oli vahan satanut ja aamulla oli ihana eukalyptuksen tuoksu ilmassa. Raikasta :)

Melbournessa oikealle kaantyminen melko mielenkiintoinen tapahtuma. Kuvitelkaas ensin, miten ajetaan vasenta kaistaa. Jos haluaa oikealle kaantya, niin taytyy ajaa laitimmaista kaistaa eli lahinna jalkakaytavaa. Sitten mennaan keskelle risteysta seisomaan vahan niinkuin vinottain ja odotetaan, etta suoraan vastaantulijat ja takaa suoraan menevat ovat paasseet risteyksen yli. Sitten kurvataan sinne oikealle koko risteyksen yli. Aivan holmoa! Niin ja Melbournessa on ratikoilla etuajo-oikeus, eli tuo systeemi vissiin niitten takia??

Tormattiin toissa iltana meidan hostellissa ensimmaisiin Suomalaisiin! Fanni ja Heidi olivat puhelleen keittiossa jotain Suomeksi ja Annu oli sanonut, etta kas, taalla on muotakin Suomesta. Hausta tavata Suomalaisia, kun sita kielta ei taalla todellakaan ole missaan kuullut :)

Mut nyt pitaa lahtea kavelemaan pilvenpiirtajan reunalle. Joo-o. Oltiin eilen Phillip islandilla (kerron tasta lisaa toisten) ja saatiin ilmaislipukkeet huvitukseen, jossa paasee kiertamaan pilvenpiirtajan ympari sieilla ylhaalla reunalla killuen. Toivottavasti paastaan, koska nyt on aika tuulinen keli.

Lisays: Ei se ollutkaan se kavely mihin saatiin ilmaislippu. Se oli Australian korkeimman pilvenpiirtajan katolle ja siella sitten lasikuutioon. Eli siis lattiakin on lasia. Jatettiin kuitenkin valiin, koska oltain jouduttu se ylosmeno maksamaan. Oli kuitenkin 16,50 AUD. Ei raaskittu :)