16.1. Monkey Mia - Coral Bay

Aamulla lahdettiin rannalle katsomaan delfiineja. Sinne tulee 8 delfiinia joka aamu aamupalalle. Yleisosta aina joku paasi antamaan kalan delfiinille, mutta meilla ei onni suosinyt. Mut olihan noita silti mukava katslella lahietaisyydelta. Paikalle tuli myos pelikaaneja. Hassuja otuksia nekin.


Ajettiin Shark Bayhin. Sielta ylhaalta oli turvallista katsoa alhaalla uiskentelevia haita. Ne nayttivat melko pienilta, mutta todellisuudessa olivat jotakuinkin 2m. Ajomatkan aikana meita onnisti. Jouduttiin sadekuuroon!! Koko konkkaronkka ulos virkistaytymaan. Eipa ole sade noin hyvalta ennen tuntunut. Nahtiin myos raekuuro siina samalla!! Uskokaa tai alkaa.

Taalla alkoi olla kenguruita siella sun taalla ja pari aika napakkaa jarrutusta jouduttiin tekemaan, kun oli Skippy on the road. Puskiinsa ehtiessaan ne tollerot jaa katsomaan meita ihmeissaan.

Eraalla huoltoasemalla on asustanut undulaattijoukko. Valitettavasti suurinosa oli kuollut helteeseen. Loydettiin muutama elossa ja itsekin kaivoin yhden roskiksen alta ihan puoli kuolleena. Opas kaatoi lintujen paalle viileaa vetta ja ne piristyivat huomattavasti. Minunkin kadella levannyt lintu jaksoi lentaa takaisin varjoiseen paikkaan, kun oltiin lahdossa pois. Kuvassa taustalla pelleilee oppaamme Bart :)


Kaytiin takalaisten "vuorella" eli sellaisella hiekkakukkulalla. Siella ylhaalla oli kasattu kivia, joissa luki jotain. Ne oli muistokivia poismenneille.

Matka Coral Bayhin kesti viitisen tuntia ja se matka oli kuumista kuumin. Ulkona lamminta +45C ja autossa varmaan sama. Koko ajan sai olla naamaa pyyhkimassa, kun sita hikea vaan tuli ja tuli. Huh! Mut onneks meilla oli ne vesipyssyt. Siis vesisotaahan voi olla myos autossa ;)

Hassu liikennemerkki.


Coral Bayhin saapuminen oli melkoisen komea. Kaannyttiin paatielta vasemmalle ja ajettiin kirjaimellisesti kohti auringonlaskua. Kaunista.

Coral Bayhin paastessa meidat houkuteltiin meren rantaan. Oppaalla oli viinitonkka matkassa ja siita sitten lurutteli jokaisen suuhun viinia. Osa meni kylla paidalle...Alkoi satamaan ja mentiin sateensuojaan pelaamaan pelia. Siina piti saada maasta viinitonkan pahvikuori hampailla nostettua ylos, ilman etta koskaa kasilla polviin tai maahan. Joka kierroksen jalkeen reunaa madallettiin. Niin ja onnistuneesta suorituksesta sai viinitonkasta palkinnon.

Nappiskasi alkaa olla vasyksissa. Lisailen tanne kuvia ja jatkan kertomusta myohemmin. Kaikkia kuvia en ehtinyt laittaa, joten tsekatkaa nama kirjoitukset viela myohemmin, kunhan saan lisaa kuvia laitettua.

Huomenna lennetaan Adelaideen. Hei hei Perth ja WA!!