Terveisia Sydneysta! Saavuttiin tanne maanantai aamuna varhain ja asutaan Kings Crossissa lahella Woolloonmooloo nimista asuinaluetta. Se lienee ainut sana maailmassa, jossa on 8 oo:ta. Ollaan tutustuttu Sydneyyn sataman osalta ja Darling Harbourissa piipahdettiin myos eilen. Ensimmaisena iltana reippailtiin Harbour Bridgen yli ja ihasteltiin jorpakon toiselta puolelta Sydneyta yovalaistuksesta.


Laitan niita kuvia sitten myohemmin. On hieman ongelmia niitten kanssa, koska taman blogin oma albumi on rajoitettu kooltaan ja se alkaa olla aika taysi. Yritettiin picasan ja photobucketin kautta niita siirtaa, mutta kumpikaan ohjelma ei jostain syysta huoli meidan kuvia. Osaisko kukaan auttaa??

Eilen vierailtiin Sydneyn elaintarhassa, Taronga Zoossa. Se on todella valtava ja ei ehditty edes joka paikkaa kiertamaan ennen sulkemisaikaa. Australian asukkien lisaksi nahtiin magnusteja, jotka olivat ihan huipputyyppeja. Touhusivat meidan iloksi ja killittivat nappisilmillaan. Toinen suosikki elain oli gorilla. Ne kans nayttivat temppujaan koysilla ja riippukeinuissa ja kisailivat keskenaan. Yksi gorilla istui mietteissaan pienen puron vieressa. Naytti silta, kuin olisi pohtinyt syntyja syvia: "mihin tama maailma on oikein menossa..?" Elaintarha oli kaikkinensa kaynnin arvoinen. Kenguruitten sekaankin paasi itse tallustelemaan, joten ei tarvinnut katsella kaltereitten takaa. Elaimet olivat tosi aktiivisia (lukuunottamatta laiskoja isoja kissoja), joten niitten puuhia oli hauska seurata.

"Tassa hommassahan vallan peppu puutuu."

"Ollako vaiko eiko olla, kas siina pulma.."

Magnustit


Mun kaksi ystavaa tuli sunnuntaina Sydneyyn. Molemmat on nimeltaan Jenni. Ovat taalla kaksi viikkoa, mutta kayvat tassa valissa Melbournessa ja Tasmaniassa. Mukava saada tuttuja "kylaan":)

Sydney ei myoskaan vaikuta niin isolta kaupungilta, kuin se todellisuudessa on. Taalla on 4,3 miljoonaa ihmista ja onhan tama kaupunki levinnyt todella laajalle alueelle, mutta ei vaikuta siltikaan silta, etta taalla on melkein saman verran porukkaa kuin Suomessa yhteensa. Kuulemma taalla voi huonolla tuurilla joutua matkustamaan 2,5h toihin yhteen suuntaan. Toistaiseksi tykkaan kylla Melbournesta enemman. Se on jotenkin persoonallisempi, kuin Sydney ja siella on helppo liikkua. Taalla kadut on enemman sikinsokin. Paljon taalla on vihreaa ja katukuva on vihreampi kuin Melbournessa. Puistoja on paljon ja ne on isoja ja hyvin suunniteltuja.

Tanaan on vahan pilvisempi keli, mutta kunhan tasta joku paiva kirjastuu, niin tehdaan paivaretki Blue Mountaisille :)