Tervetuloa Melbourneen! Saavuimme ensimmaisen kerran tanne Adelaidesta yobussilla ja Melbourne otti meidat vastaan auringonnousulla. Pilvempiirtajien siluetit tervehtivat meita unisia matkailijoita.

Silloin olimme siis Melbournessa kaksi yota ennen Warrnambooliin lahtoa. Kavimme ihastelemassa Roayl Botanic Gardenia, joka on kuulemma Australian paras. Sielta loytyi sademetsaa, eukalyptusmetsaa, yrttitarha, paljon erilaisia ruusuja yms. Bongattiin myos kilpikonna ja musta joutsen, josta taisinkin jo kuvan laittaa aikaisemmin. Puutarhasta on hieno nakyma kaupunkiin pain. Ihana picnic paikka lahella keskustaa. Sinne voisi menna vaikka paivaksi evaskorin ja kirjan kanssa vain nauttimaan raikkaasta tuoksusta ja lintujen laulusta.

 

Melbourne on viehattava ratikoitten valtaama kaupunki. Mukavan kokoinen paikka ja ei ollenkaan suurkaupunkimainen. Valitettavasti takalaisten talvi lienee aika kostea ja kolea.

Eilen kavimme kolkuttelemassa vanhan huvipuiston portteja, mutta se olikin auki vain viikonloppuisin. Sinne voi menna ilmaiseksi sisaan ja ostaa lipun, jos kyytia haluaa. Ainakin vahna puinen vuoristorata houkuttelis :) Tama huvipuisto on aivan rannalla St Kildalla. Maisema muuttui kertaheitolla, kun St Kildaan saavuttiin. Se on kuin oma pikku kaupunkinsa. Kadun varrella paljon ravintoloita, jaatelopaikkoja, kahviloita, pikku putiikkeja, palmuja yms. Siella oli ihan mukava vain kavella hiljakseen ja katsella ymparilleen.

Suojatien merkki.

Kaytiin eilen myos hienossa Viihdekeskuksessa, Crownissa. Tumma marmorilattia, paksut marmoriset pylvaat, katossa vihreaa kimaltavaa lasia, vesiputouksia, hamaraa ja tahan paalle viela dramaattinen musiikki. Vau! Siella oli kasino, jonne vain kurkistettiin. Kaupat olivat vahan meidan budjetin ylapuolella...Gucci, Vuitton, Prada...Croen on kahden korttelin kokoinen ja silla on jopa oma postinumero!

Katutaidetta.

Team Finland viisastuu. Buukattiin juuri lennot Uuteen-Seelantiin TRAVEL AGENTIN kautta :D Ja ah kuinka helposti ja katevasti se kavikaan! Ja saatiin varmasti halvemmalla, kuin mita itse sohlatessa oltaisi saatu. NZ kutsuu 16.3. ja siella sitten huristellaan ihan omin pain kaksi viikkoa. Varattiin asuntoauto, joten ei tarvitse yopaikkaa mietiskella.

Mietittiin myos vahan, jos lahdettaisiin kaymaan Great Alpine Roadilla vuorilla. Mutta ensin pitaa kayda Melbourne infossa kysymassa, missa bushfiret menee. Voi olla siis, ettei sinne pysty lahtemaan...

Saatiin Heidilta ohjelmavinkki. Tiistai-iltaisin tulee RSPCA ohjelma (joka tulee Suomessakin). Siina pelastetaan kurjissa oloissa olevia elaimia ja pulaan joutuneita kissoja yms. Ensi viikolla tulee erikoisohjelma tulipalojen uhreiksi jaaneista elaimista. Siita naytettiin jo vahan patkaa. Voi koala ja kaikki muutkin elain parat :( Ihmisuhrien lisaksi monia elaimia on kuollut ja loukkaantunut. Hilajaiseksi vetaa...Tanaan yritetaan loytaa paikka, josta saa keltaisin pienen ruusukkeen. Ruusukeella tukee tulipalojen uhreja, lahinna henkisesti, koska ruusuke taisi olla ihan ilmainen.

The Place to be...