15.1. Kalbarri - Monkey Mia

Oppaalla oli hauskoja letkautuksia. Cool bananas tarkoittanee jotain tyyliin, hieno homma. Ja kun taytyi pistaa tohinaksi, Bartin suusta kuului: Now we have to rock'n Roll! Hassu tyyppi. Matkan aikana piti vetaa ikkunoita auki aina kun tuli rekka vastaan. Kasilla sitten veivattiin ulkona tarkoituksena saada rekka toottaamaan. Hirvea riemu kun onnistui!

Aamusta lahdettiin varhain, koska oli tulossa kuumaa. Ja kuumalla tarkoitan noin +45-50C. Ajettiin rallitieta pitkin Z-Bendille. Se on kanjoni, jossa luikertelee joki. Laskeuduttiin sinne pohjalle ja matkalla nahtiin hamahakkeja. Yksi hamahakki tekee todella vahvaa verkkoa. Kuulemma jos verkko on 3cm paksu, se riittaa pysayttamaan jumbojetin!! Alhaalta piti tulla myos ylos. Lampotila klo 10 aikaan oli jo noin +37C. Ja tasta se vaan lahti nousemaan.

Tama tappaa...

Tassa vaiheessa hajosi meidan bussista, jonka nimi oli Betsy, ilmastointilaite. Kun ulkona on +45C ja ei ole ilmastointia, niin miettikaas kuinka lamminta autossa silloin on. Ikkunoita ei voinut avata, koska sielta tuli vaan kuumaa tuulta. Ulkona jos sattui tuulemaan, niin se poltteli. Niin ja eihan vesihanoistakaan tuolla korkeudella tullut enaa edes viileaa vetta. Pelkastaan lamminta tai kuumaa. Nice...Perthista lahtiessa opas sanoi, etta siella on sitten extremely hot. Ja juu niinpa oli.


Seuraavaksi mentiinkin katselemaan maisemia Natural Windowsin lapi. Se on kivi, jossa on reika keksella. Nalkaisina paastiinkin sitten lounaan aareen joka oli home made hampurilainen. Aijaijai miten hyvaa! Enpa ole tainut koskaan niin hyvaa hampparia syoda. Tassa vaiheessa lampotila oli +49C.

Pysahdyttiin huoltsikalle hakemaan virvoitusta. Opas piti meille tietovisan ja palkintoina oli vesipyssyt. Minakin vastasin yhteen kysymykseen oikein. Naista vesipyssyista riittikin riemua koko viikoksi. Penskat leikki vesisotaa huoltsikan pihalla ja sita jatkettiin myos bussissa, jossa siis oli ihan helkkarin kuuma.

Tuolla kuumuudessa taytyy juoda 3 litraa paivassa vetta. Kuumuus tappaa luki monessakin paikassa varoituksena. Me kasteltiin paamme Annun kanssa sadettajassa huoltsikan pihalla. 10min jalkeen tukka olikin jo ihan kuiva. Lyhyt ilo siis.

Matka jatkui kohti Shell Beachia. Se on ranta, jossa on pelkastaa pienia valkeita simpukoita. Ranta on 80km pitka, valkea ranta, turkoosi meri...Paastiin vilvoittelemaan mereen ennen kuin lahdettiin kohti Monkey Miaa ja yopaikkaamme.

Auringonlasku Monkey Miassa.