17.1. Coral Bay - Exmouth

Tama oli ehkapa matkan paras paiva. Lahdettiin aamusta kruisailee veneella merelle Ningaloo Reefelli. Se on iso koralliriutta. Matkaan sisaltyi kolme snorklauskertaa. Nahtiin matkalla tiikerihai. Ei me tollot siita nahty muuta kuin iso valjo meressa, mutta tottuneet silmat osasivat kertoa mika se on. Isohan se oli ja tama hai on siis vaarallinen. Meita viihdyttamassa kavi myos delfiinit. Ne hyppelivat veneen ymparilla ja pitivat seuraa. On ne vaan niiiiin ihania! Meita onnisti erittain hyvin, kun nahtiin Sea Cow eli merilehma. Tata elainta olivat kuulemma nahneet viimeksi melkein vuosi sitten. On aika ujo tyyppi siis. Iso se oli. Jonkun mukaan merenneitojen legenda on saattanut syntya tasta elaimesta.


Sitten snorklaamaan. Ensimmainen reissu ei alkanut kovin hyvin. Kallulat vuosi ja piti ne eka vaihtaa. Sitten kun huomasi, ettei huku, alkoi sujumaan. Katseltiin koralleja ja kaloja, pienia varikkaita ja isoja pusuhuulisia.


Sitten valilla kannelle ottamaan hiukopalaa ja siirryttiin toiseen paikkaan. Siella snorklattiin vahan syvemmalle, noin 10-11m syvalle. Siella nahtiin hai!! Se ui meidan olla arviolta 8m paassa. Etaisyyksien arvionti vedessa on todella vaikeaa. Sanoivat hain olleen noin pari metrinen ja oppaan mukaan se oli Black Tip Reef Shark. Nain isoja kilpikonnia ja niista tuli kylla mieleen Finding Nemo -elokuva ;) Sitten bongattiin viela yksi Manta Ray. Annu vaitti ettei se ollut se, mutta kylla se musta tuolta naytti :) Siipien vali oli ehka 2m. Noi voi olla 2-4m ja kuulemma joku yli 6m leveakin on tuolla nahty. Se oli ehka se kohokohta. Tykkaan kovasti noista Mantoista :) Ne on niiiin hienoja kun ne lentaa vedessa.

Viela tehtiin yksi sorklausretki. Tarkoitus oli bongata lisaa Mantoja, mutta valitettavasti niita ei loytynyt. Heilla oli lentokone bongailemassa, mutta ei nakynyt mitaan. Harmi. No onpahan hyva syy lahtea uudelleen koskus vastaavalle retkelle ;)

Coral Bay on paratiisi. Turkoosia vetta, valkeaa hiekkaa, korallit, kaikki ne elaimet mita siella asuu maalla seka meressa...Ei kiire minnekaan. Siella oli hostellin seinalla kelloja. New Yorkin, Sydneyn, Lontoon aika ja sitten Coral Bay - ei viisareita, ei aikaa.


Aiti..? Heini?? Do I really REALLY have to come back home???

P.S. Meilla muuten ei ole koskaan kelloa mukana missaan. Ei siis juurikaan tiedeta ajasta mitaan. Yleensa ollaan paivastakin sekaisin. Nyt on vissiin tammikuu jotain ;)